به گزارش ، حجت الاسلام و المسلمین صحبت اله رحمانی در برنامه صبح بخیر ایران شبکه سه سیما افزود: ما در پیش ثبت نامی که تا امروز ادامه داشته است و از امروز دیگر ثبت نام قطعی را شروع خواهیم کرد، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این پیش ثبت نام شرکت کرده اند و تقریبا ۲۵ درصد این شرکت کنندهها در پیش ثبت نام، از سال اولیهایی هستند که امسال نخستین بار در اربعین به غیر از ۴ میلیون نفری که در سال ۹۸ در راهپیمایی شرکت کردند، به آن جمعیت اضافه میشوند، درواقع پیش بینی ما این است که بین ۴ تا ۵ میلیون نفر در راهپیمایی اربعین امسال شرکت خواهند کرد.
حجت الاسلام و المسلمین رحمانی درباره الزام ثبت نام در سامانه سماح نیز گفت: ثبت نام در این سامانه ضروری و لازم است و حتی معاونت امنیتی و رئیس ستاد اربعین اعلام کرده اند که شرط خروج از مرزها ثبت نام در سامانه سماح است.
وی همچنین درباره ارائه خدمات در سامانه سماح افزود: اطلاعاتی که در سماح هست در اختیار همه دست اندرکاران و کمیتههای ۱۷ گانه ستاد اربعین قرار میگیرد. بحث ترافیکی یعنی ما میتوانیم آماری داشته باشیم و بدانیم که کدام جادهها از کدام مسیر، کدام مرز را انتخاب میکنند و همین طور ارائه خدمات اسکان و تغذیه در کشور عراق، ما باید آمار داشته باشیم تا مسئولین امر بتوانند خدمات بهتری را به زائر در زمینه حمل و نقل چه هوایی و چه زمینی و یا این که در زمینه تغذیه و اسکان بتوانند که این را مدیریت کنند.
حجت الاسلام و المسلمین رحمانی درباره تکرار ورود در ماههای محرم و صفر برای زائران هم گفت: محدودیتی برای تکرار ورود وجود ندارد، چون قبلا بحث روادید بود روادیدها که صادر میشد مدت اعتبار آن یک سفر برای مدت یک ماه بود که اگر در طول آن یک ماه یک سفر شخصی میرفت دیگر بعد از آن نمیتوانست مجددا به کشور عراق برود به همین خاطر الان که لغو روایدد است این مشکل حل شده است و میتوانند مکرر مشرف شوند.
وی همچنین درباره نرخ حمل و نقل برای ار بعین امسال گفت: کمیتهای در ستاد اربعین به نام کمیته حمل و نقل وجود دارد که این کمیته حمل و نقل با وزارت راه و ترابری است که ان شاالله امیدواریم این وزارت این مسئله را برای مردم تا آنجایی که امکان دارد تسهیل کند تا مردم ما بتوانند به راحتی به زیارت بروند.
حجت الاسلام و المسلمین رحمانی همچنین درباره سفر ارزان قیمت به عتبات هم افزود:ما از دو هفته گذشته بحث سفرهای ارزان قیمت زمینی را اعلام کردیم که کل ظرفیت آن هم تکمیل شد و همین چند روز پیش هم که عراق بودیم دنبال ظرفیت جدید هستیم در آنجا که بتوانیم هتل بیشتری بگیریم به قیمت دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان. رفت و برگشت و هتل و ۲۱ وعده غذا و خدمات پزشکی و بیمه و امنیت و همه این موارد دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است.
وی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود سازمان حج و زیارت دنبال سود این زیارت است و دنبال نفع اقتصادی است اضافه کرد: ما یک سازمان دولتی هستیم. سازمان دولتی که حساب هایش تحت نظارت دیوان محاسبات کشور است و تحت نظر بازرسی کل کشور هست و از همه مهمتر نماینده، ولی فقیه در راس این سازمان و ناظر عالی بر این سازمان است. ما یک سازمانی نیستیم که بتوانیم درآمدی در این قضیه کسب کنیم، چون اگر بخواهیم درآمدی داشته باشیم باید به خزانه برود و سودی به سازمان حج و زیارت نمیرسد و ما حقوق بگیر دولت هستیم و همه پرسنل ما حقوقشان را از دولت میگیرندمنتهی یک سری شرکتهای زیارتی داریم در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی که ما همه این خدمات را واگذار کردیم به بخش خصوصی و سازمان حج و زیارت نظارت میکند بر این دفاتر زیارتی که دو هزار و ۶۰۰ دفتر در سراسر کشور هستند.
وی گفت: دراین خصوص یک قراردادی وجود دارد بین زائر و این دفاتر زیارتی که این خدماتی که دفاتر زیارتی میدهند و میروند هتل اجاره میکنند و نیرو دارند و ثبت نام و اعزام میکنند و خدمات میدهند باید حق عمل کاری بگیرند و ما هم ناظر بر آن هستیم به طور مثال شرکتهای زیارتی و دفاتر زیارتی که زائر میبرند ما ده درصد از پول زائر را در سازمان حج و زیارت برای حُسن انجام کار نگه میداریم که اگر زائر اظهار نارضایتی کرد از آن دفتر، از همان ده درصد حسن انجام کار ما کم میکنیم و به زائر میدهیم و این نظارت را سازمان حج و زیارت دارد.